За мен

Казвам се Емилиян Онуфриев. Неуспял футболист, нереализиран финансист и нещо като спортен журналист.

Роден съм в Търговище. Имам средно-специално математическо образование. От него към днешна дата си спомням основно крилатата фраза на Иван Симеонов „Защото съм умен“, че Благовест Сендов е чистил улиците в София, за да вземе гражданство, Питагоровата теорема, имената на няколко математици – Ферма, Лопитал, Фибоначи, с които се правя на умен в разговори и разбира се великата задача със зърната и шахматната дъска. А, и че транспортната задача няма нищо общо с двата влака, единият от които тръгнал от точка А, другият от точка Б.

Мечтата ми да играя футбол приключи през 1995 г. след над 150 мача в детски и юношески формации, както и с едно участие в групата на среща от Втора дивизия Север и провалено влизане за Купата срещу Попово.

Завършил съм Финанси в УНСС, но освен собствените, други не съм управлявал. Интересни ми бяха публичните финанси и обществения договор. Затова и се възмущавам и до днес от глупави хора, които си мислят, че държавата им е длъжна за всичко.

През 2004 г. започнах работа в Нетинфо в сайта sport.netinfo.bg (след това sportni.bg). Благодарности на Александър Диков и Любен Белов за това, че се довериха на човек без никакъв опит в медии.

Днес sportni.bg вече не съществува. Включиха го на системи точно в момента, в който напуснах. Това официално, иначе бях уволнен. Официално заради конфликт на интереси, неофициално по лични мотиви на тежко комплексиран началник. След дълго и тежко боледуване сайтът го евтаназираха през 2014 г.

От 2010 г. участвам в развитието на сайта Teacher.bg. Благодарностите за това са за  Теодора Върбанова, която ми доказа, че приятелите са едно от най-важните неща на този свят. Също и за Тодор Георгиев

По същото време се намеси за втори път Александър Диков, който ме взе в BGfootball.com. В момента съм гл. редактор на сайта.

Публикуват мои текстове в най-тиражния вестник у нас – „Живота днес“.